Behandelingen

BEHANDELINGEN


Ik neem je stap voor stap mee in hoe een behandeling eruit ziet. Zo krijg je een goed beeld van mijn werkwijze. En kun je een goede keuze maken in welke behandeling jij kiest voor mooi verzorgde handen.

STAP 1 ∙ VOORBEREIDING VAN DE NAGELS

Nadat we plek nemen in de Nagelgeluk Studio worden jouw handen gedesinfecteerd. Uiteraard draag ik bij de behandeling handschoenen en tijdens het vijlen een mondkapje. Ik maak gebruik van elektrische stofafzuiging in de salon.

We bespreken samen je wensen. Wil je de lengte van je natuurlijke nagels behouden of wil je ze iets langer? Welke vorm nagels heb je in gedachten? En met welk product gaan we werken? Gellak, gel of acryl?

Vervolgens begin ik de nagels te vijlen in de juiste vorm. Hiervoor gebruik ik jouw persoonlijke vijlenset, die ik afgesloten bewaar in de studio. Iedere klant heeft er één vanwege hygiëne. Na de behandeling wordt deze grondig gereinigd en ook de werkplek en alle materialen waarmee ik werk.

Ik maak gebruik van een e-manicure, de nagelriem duw ik voorzichtig naar achter en eventuele oneffenheden (velletjes) knip ik er af (indien nodig). Dit zorgt voor een soepele huid en zo kan de lak strak langs de nagelriem worden geplaatst. Zo heb jij er langer plezier van!

Als laatste ruw ik het nageloppervlak licht op en maak ik het vetvrij. Dit zorgt voor een beter hechting van de lak, zodat het niet zomaar loslaat bij een slag of stoot.

STAP 2 ∙ KLEUR, GLITTER OF MAT

Misschien wel het leukste moment, het kiezen van de kleur(en)! Ik heb verschillende kleurenwaaiers ingedeeld naar kleur. Inmiddels zijn het meer dan 350 kleuren. Leg de monsters op je nagel om een idee te krijgen en neem de tijd om jouw kleur te kiezen. Dat kan allemaal terwijl ik jouw nagels voorbereid.

Samen kijken we naar welk soort product er past bij jouw nagels en wensen. Je hebt verschillende mogelijkheden en elk heeft zo zijn kwaliteiten. Hieronder leg ik ze kort uit:

Nieuw set gel / acrylgel met verlenging

Wil je je nagels verlengen? Dan is gel of acrylgel voor jou de juiste keuze. Het verschil tussen gel en acrylgel is dat acrylgel net iets harder is dan gel. Ze blijven wel allebei flexibel. 

Ook als je geen verlenging wilt zijn gel en acrylgel goede opties als je veel met je handen werkt of als ze veel met water of ontsmettingsmiddelen in aanraking komen. 

De nagels verwijderen doe je met een vijl. Doe dit wel met beleid, want als je te hard of te snel vijlt kan je de nagelplaat beschadigen.

Gellak op natuurlijke nagels

Vind je jouw natuurlijke nagels al lang genoeg? Ga dan voor gellak.

Het voordeel van gellak is dat het afweekbaar en makkelijk zelf te verwijderen is. Gellak is minder hard en blijft minder goed zitten wanneer je veel met je handen werkt. Of in contact komt met water en schoonmaakmiddelen.

Werk je regelmatig met je handen of wil je langer de lak behouden? Ga dan voor gel, acrylgel of een versteviging met biab. 

Biab versteviging op natuurlijke nagels

Buigen je nagels makkelijk? Of heb je door medicijnen of aanleg een geribbelde nagelplaat? Ga voor een biab behandeling. Dit is een builder gel die ik aanbreng onder de kleur. Deze breng ik aan met een kwastje.

Een tip voor als je jouw nagels wilt laten groeien op een natuurlijke manier: biab zorgt ervoor dat je nagels stevig blijven en ze niet beschadigen. Biab kan ook een goede optie zijn om je nagels te verstevigen nadat ze door chemotherapie zacht zijn geworden.

Laagje voor laagje breng ik het product aan op de nagel. Elke laag wordt uitgehard onder een speciale Led UV-lamp. Tot slot plaatsen we een top coat, deze beschermt de kleur en de nagel voor een langdurig behoud.

French/nailart

Steentjes, lijntjes, kleurtjes, er zijn ontelbaar veel mogelijkheden met nailart!

Klik op de button om inspiratie op te doen of scroll de Instagram van Nagelgeluk door.

Kom ook gerust met een foto van Pinterest die jij mooi vindt. Dan kijk ik of ik de juiste producten ook in huis heb.

STAP 3 ∙ NAVERZORGING

De kleur werken we af met een topcoat: een glimmende of matte laag die de kleur mooi houdt en beschadiging tegengaat. 

Afsluitend breng ik nagelolie aan op de nagelriemen, zodat ze verzorgd en soepel blijven. En een lekkere handcrème, zodat je met zijde zachte handen thuis komt. 

Na de behandeling worden alle gebruikte materialen in een ultrasoon machine gereinigd. Hierna worden ze ontsmet in een alcoholbad, dit zodat er bij de volgende behandeling ultra schone materialen worden gebruikt. Ook de behandeltafel en led lampen krijgen na iedere klant een grondige reiniging.

ANDERE BEHANDELINGEN

BIJWERKEN BINNEN 4 WEKEN

Je nagels groeien gemiddeld 1 cm per 100 dagen. Dat is zo’n 0,1 milimeter per dag. De (acryl)gel of gellak groeit na het aanbrengen dus langzaam uit. Bij een nabehandeling zorg ik ervoor dat de oude gel laag verwijderd wordt. En dan beginnen we weer met de voorbereidingen van de nagel. Alle stappen van een normale behandeling worden weer doorlopen. Jij bepaalt of de nabehandeling over 3 of 4 weken gepland wordt.

REPARATIE, BINNEN 1 WEEK GRATIS

Soms loopt het niet zoals je hoopt. Als er iets niet goed is gegaan met je nagels, neem je dan even contact op? Dan kijken we samen wat er is gebeurd en hoe we het oplossen. Is het buiten jouw schuld om gebeurd? Dan is reparatie binnen 1 week gratis. Heb je bijvoorbeeld een nagel gebroken doordat hij tussen de deur is gekomen? Dan maken we een reparatieafspraak. Dan repareren we de gebroken nagel zodat je er weer tegenaan kan. De kosten voor de reparatie vind je op de prijslijst. 

E-MANICURE

Met een e-manicure maak ik gebruik van een elektrische vijl. De vijl heeft verschillende bitjes voor bijvoorbeeld het verwijderen van product, of het losmaken van de nagelriem. Met de e-manicure zorg ik ervoor dat uw nagels klaar zijn voor een afwerking met gellak of een (acryl)gel.

Nog vragen? Of ben je er al uit? Neem in beide gevallen snel contact met me op via de onderstaande button.